Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μπαρμπούνια τηγανητά με ούζο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • 1/2 ποτήρι ούζο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για το αλεύρωμα
  • αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια, τα πλένετε καλά, τα αφήνετε να στραγγίξουν και τα ραντίζετε με ούζο.
  2. Στην συνέχεια τα αλατίζετε, τα αλευρώνετε καλά (τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίσετε).
  3. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τα σερβίρετε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού.


Source link