Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μπατζίνα: Θεσσαλιώτικη πίτα με κολοκυθάκια χωρίς φύλλο -Τραγανή απ’έξω, αφράτη από μέσα | GASTRONOMIE

Ζεστές, αφράτες και μυρωδάτες, οι παραδοσιακές πίτες είναι το απόλυτο comfort food, σε κάθε εποχή του χρόνου.

Τώρα που ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και η θερμοκρασία να πέφτει, κάνεις δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτα. Αν είναι φτιαγμένη, μάλιστα, από φθινοπωρινά υλικά, τόσο το καλύτερο.

Ψάχνοντας για το ιδανικό πιάτο, δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για μια υπέροχη πίτα από τη Θεσσαλία, την μπατζίνα ή ζυμαρόπιτα. Η πίτα αυτή, δεν έχει φύλλο και φτιάχνεται με κολοκυθάκια ή με κολοκύθα. Εξωτερικά είναι τραγανή, ενώ μέσα αφράτη. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα απλά θεϊκό! Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις.

Διαβάστε τη συνταγή για λαχταριστή πίτα στο Bovary.gr


Πηγή