Κυριακή , 21 Δεκέμβριος 2025

Να τι πρέπει να κάνετε για λαχταριστά σπιτικά μπισκότα

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης της Νέας Υόρκης, Kyle Bartone, μοιράζεται με όλους εμάς το τρικ που του δίδαξε η εμπειρία του για τα πιο νόστιμα σπιτικά κουλουράκια.

«Αφήστε τη ζύμη των μπισκότων να ‘‘ωριμάσει’’ για τουλάχιστον 24 ώρες πριν το ψήσιμο», μας λέει ο επαγγελματίας ζαχαροπλάστης και εξηγεί:

«Φτιάξε τη ζύμη σας και αφήστε τη στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Αυτό θα ξηράνει ελαφρώς τη ζύμη και θα αποδώσει ένα μπισκότο με καλύτερη γεύση και υφή».

Ο Bartone μας λέει ακόμα πως το ίδιο ακριβώς έκανε και η ίδια η «εφευρέτρια» των μπισκότων σοκολάτας Ruth Graves Wakefield ήδη από το 1938. Εκείνη άφηνε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 36 ολόκληρες ώρες…


Source link

Ελέγξτε επίσης

Κύθηρα: 3 στάσεις για φαγητό με ντόπια υλικά και αυθεντική γεύση

Η ντόπια κουζίνα των Κυθήρων είναι πολλά περισσότερα από τα διάσημα παξιμάδια λαδιού και το περίφημο μέλι. …

Daily-News.GR