Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Νιόκι με βούτυρο και μπρόκολο

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

Για τα νιόκι

  • 1 κιλό πατάτες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το μείγμα μπρόκολου

  • 5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • τυρί τριμμένο πεκορίνο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

Για τα νιόκι

  1. Αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε ξανά και βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο, κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σε λεπτά μπαστούνια.
  4. Κόβουμε μικρά κομμάτια από τα μπαστούνια τα οποία βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι.
  5. Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Για το μείγμα μπρόκολου

  1. Όταν τα νιόκι βράσουν προσθέστε το μπρόκολο όταν βράσουν τα νιόκι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Στραγγίστε.
  2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι.
  3. Μαγειρεύουμε για 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το βούτυρο μαζί με το σκόρδο.
  4. Προσθέστε τα νιόκι με το μπρόκολο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, πασπαλίστε με το πιπέρι και ανακατεύετε.
  5. Μοιράζετε τα νιόκι στα πιάτα και πασπαλίζετε με τυρί.

Source link