Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ξεχάστε το «φαινόμενο φέτα» – Νέο trend με κοτόπουλο και κρεμμύδια σαρώνει στο TikTok [βίντεο] | GASTRONOMIE

Μετά τις ελληνικές γεύσεις, σειρά έχουν οι γαλλικές σε ένα νέο trend στο TikTok που σαρώνει: οι foodies σπεύδουν τώρα να φτιάξουν γαλλικό κοτόπουλο με κρεμμύδια.

Το «φαινόμενο φέτα» σάρωσε το TikTok σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας μάλιστα, στο σημείο να ξεπουλήσει το ελληνικό τυρί στις ΗΠΑ. Και τώρα, σειρά έχει η Γαλλία: Η συνταγή είναι πολύ απλή για να την κάνει κάποιος – το μόνο που χρειάζεται είναι φακελάκια γαλλικής σούπας κρεμμυδιού, κρέμα γάλακτος, φέτες μπέικον, στήθος κοτόπουλου και σχοινόπρασο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Viral η συνταγή με το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια

Στο TikTok το hashtag «French onion chicken» έχει αναζητηθεί πάνω από 348.000 φορές από τους χρήστες και πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται πως η γεύση της συνταγής είναι κορυφαία. Η Ντι, μια μητέρα και μαγείρισσα αφού είδε την συνταγή στο διαδίκτυο, αποφάσισε να την δοκιμάσει και μοιράστηκε το τελικό αποτέλεσμα στο Facebook. «Έχω εκπλαγεί με την τέλεια γεύση του. Πρόσθεσα μόνο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και αυτό ήταν όλο. Πιθανότατα κόστισε 16 δολάρια και θα φάνε 6 άτομα» έγραψε.

Πώς γίνεται όμως το πιάτο αυτό; Πρώτα κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείται σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κατόπιν, ανακατεύεται την κρέμα γάλακτος με την σκόνη σούπας κρεμμυδιού σε ένα μπολ και ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο (εάν θέλετε προσθέτετε έξτρα κρεμμύδια). Στην συνέχεια, προσθέτετε το μπέικον και τοποθετείτε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις μαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά, θα έχει πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ουάου, φαίνεται εκπληκτικό! Σ’ ευχαριστούμε που το μοιράστηκε» έγραψε μια γυναίκα. «Το κάνω εδώ και χρόνια» πρόσθεσε κάποιος άλλος.


Πηγή