Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Οικονόμου: Η ιστορική ταβέρνα στα Ανω Πετράλωνα με φαγητό «καλύτερο και από σπιτικό» -Λαδερά, πίτες και στιφάδο

Η ταβέρνα του Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα, ακριβώς απέναντι από το θερινό σινεμά «Ζέφυρος», εδώ και έναν αιώνα σερβίρει σπιτικό φαγητό, που θα σας μείνει αξέχαστο.

Το νεοκλασικό κτίριο που τη στεγάζει χρονολογείται από το 1918 και υπήρξε το σπίτι του Γιάννη Οικονόμου, ενώ το μαγέρικο, το οποίο στην αρχή λεγόταν «Ζέφυρος», ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘30, σερβίροντας ελάχιστα και απολύτως καθημερινά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, ως επί το πλείστον μαγειρευτά της κατσαρόλας και δυο τρία πράγματα στο φούρνο.

Η κυρία Γαρυφαλλιά, 25 χρόνια μαγείρισσα στου Οικονόμου, είναι ακόμη στην κουζίνα, ετοιμάζοντας με την ίδια προσοχή και αγάπη, μαμαδίστικα πιάτα: λαδερά, που μπορείτε να παραγγείλετε και σε ποικιλία για να δοκιμάσετε όλες τις εκδοχές, λαχανοντολμάδες, κόκορα κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι, κουνέλι στιφάδο, αρνί φρικασέ, χοιρινό πρασοσέλινο που σερβίρεται τα Σαββατοκύριακα, χειροποίητες πίτες και μελωμένα όσπρια είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ της. Μάλιστα, η κυρία Γαρυφαλλιά ξέρειόλους τους σταθερούς θαμώνες του μαγαζιού και τα γούστα τους απέξω και ανακατωτά.

Διαβάστε περισσότερα για την ταβέρνα του Οικονόμου στο Bovary.gr.


Πηγή