Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πένες με μελιτζάνα και φέτα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό πένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια του 1 ½ εκ.
  • λάδι
  • αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. μπούκοβο
  • 6 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. σ. λάδι
  • ½ φλ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Home_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Ανακατεύετε τη μελιτζάνα με λίγο λάδι και αλάτι και ψήνετε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1-2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε ελαφρώς το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 8 – 10 λεπτά.
  4. Βράζετε στη συνέχεια νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές αλάτι και τα ζυμαρικά και βράζετε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα.
  5. Καθώς βράζουν τα ζυμαρικά, ρίχνετε τη μελιτζάνα στη σάλτσα και βράζετε 3 – 5 λεπτά.
  6. Προσθέτετε το μαϊντανό, 2-3 κουταλιές λάδι, τις ελιές και την κάπαρη. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, τη φέτα και το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

localStorage.clear();


Source link