Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πέντε συνταγές για καλοκαιρινό brunch

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι χρειαζόμαστε ένα καλό πρωινό που θα μας γεμίσει ενέργεια αλλά δεν θα μας φέρει βάρος.

Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε ένα όμορφο καλοκαιρινό brunch μαζί με την παρέα σας!

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές απλές συνταγές για να δοκιμάσετε.

Smoothie με γάλα καρύδας και μπανάνα

Όλοι λατρεύουμε τα smoothies. Όμως το γιαούρτι ή το γάλα που χρησιμοποιούμε για βάση μπορεί να μη ταιριάζει με ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής ή αν έχετε στη δυσανεξία στη λακτόζη.

Σας έχουμε την πιο δροσερή, καλοκαιρινή εναλλακτική: Γάλα καρύδας συνδυασμένο με μπανάνα! Κι έτσι έχουμε σε μερικά δευτερόλεπτα το πιο χορταστικό, καλοκαιρινό smoothie!

Κολοκυθομελέτα φούρνου

Ένα άκρως καλοκαιρινό και χορταστικό φαγητό, αν και πολύ ελαφρύ, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Η ομελέτα ετοιμάζεται εύκολα και τη σερβίρετε με αρωματικά ντοματίνια.

Muffins με παριζάκι και τυρί

Μια γρήγορη και γευστική ιδέα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Τέλεια ακόμα και για ταπεράκι, που μπορούμε να πάρετε μαζί σας στην παραλία, στο πικ-νικ ή στη δουλειά!

Φυσικά εκτός από τα υλικά που προτείνει η συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά που σας αρέσουν ή που έχετε στο ψυγείο σας.

Κέικ καρότου με λάδι καρύδας

Το carrot cake θεωρείται από τα πιο κλασικά κέικ παγκοσμίως.

Τα πεκάν του δίνουν έξτρα γεύση και το λάδι καρύδας αντικαθιστά το βούτυρο που συναντάμε σε όλα τα κέικ. Έτσι έχουμε ένα θρεπτικό γλυκό με λιγότερες θερμίδες τέλειο και αυτό για ταπεράκι!

Φρουτοσαλάτα με μέλι και γιαούρτι

Είναι καλοκαίρι και τα φρέσκα φρούτα δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το ψυγείο μας! Συχνά όμως μένουν και χαλάνε πριν τα καταναλώσουμε.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να τα «σώσουμε», ειδικά το καλοκαίρι, είναι η φρουτοσαλάτα! Απλά κόβουμε σε κυβάκια τα φρούτα που έχουμε, ανακατεύουμε με λίγο γιαούρτι και μέλι και απολαμβάνουμε ένα δροσερό πιάτο γεμάτο βιταμίνες!

Και για να ετοιμάσεις όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να χάσεις το χρόνο σου τρέχοντας και περιμένοντας σε ουρές του supermarket. Αγόρασε online τα υλικά που θα χρειαστείς με ένα click από το e-fresh.gr!

Τα ψώνια φτάνουν στην πόρτα σου αυθημερόν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ακόμα και το Σάββατο.

Καλό brunch, καλό καλοκαίρι και καλές αγορές!


Source link