Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πίτσα µε µπέικον και γκούντα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό
  • 1/4 του κύβου νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα ξύδι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες

Για τη γέμιση

  • 20 φέτες μπέικον
  • 20 φέτες γκούντα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το βούτυρο και το αβγό και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  2. Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά ρίχνουμε το πιπέρι, το ξύδι και το αλάτι.
  3. Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
  5. Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί (προαιρετικά πασπαλίζετε το ταψί και με λίγο αλεύρι) είτε με τα χέρια είτε με τη βοήθεια πλάστη, ωθούμε τη ζύμη να πιάσει και λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού.
  6. Απλώνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες αφού όμως τις έχουμε βράσει με λίγη ζάχαρη και αλάτι και έχουν φύγει τα πολλά υγρά.
  7. Στρώνετε το τυρί και τις φέτες του ζαμπόν.
  8. Βάζουμε την πίτσα στο προθερμασμένο φούρνο και την αφήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να δούμε ότι η ζύμη έχει φουσκώσει, τότε ανεβάζουμε θερμοκρασία στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω).
  9. Η πίτσα είναι έτοιμη όταν το ζυμάρι από κάτω καθώς και η επιφάνεια του τυριού έχει πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.

Source link