Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ρεβίθια λεμονάτα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γραμμάρια ρεβίθια αναποφλοίωτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • μαϊντανό
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 κουταλιές σούπας αλάτι.
  2. Την άλλη μέρα, τα πλένουμε και τα ελέγχουμε για να αφαιρέσουμε ίσως κάποια που δεν έχουν φουσκώσει ή είναι χαλασμένα.
  3. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3- 4 ποτήρια νερό. Μόλις πάρουν βράση αφαιρούμε τους αφρούς.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε την χύτρα να βράσουν για 20 λεπτά.
  5. Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα για να χυλώσουν και να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά.
  7. Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, σπάμε μερικά ρεβίθια με την βοήθεια μιας κουτάλας.
  8. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Source link