Κυριακή , 21 Δεκέμβριος 2025

Ρεβίθια με σπανάκι – Newsbeast


Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • ½ λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πρώτα απ’ όλα έχετε μουλιάσει τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβίθια για 45 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  5. Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
  6. Στραγγίζετε τα ρεβίθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
  7. Προσθέτετε το ζωμό των ρεβιθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.

Source link

Ελέγξτε επίσης

Κύθηρα: 3 στάσεις για φαγητό με ντόπια υλικά και αυθεντική γεύση

Η ντόπια κουζίνα των Κυθήρων είναι πολλά περισσότερα από τα διάσημα παξιμάδια λαδιού και το περίφημο μέλι. …

Daily-News.GR