Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ριγκατόνι αλά αματριτσιάνα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε κύβους ή μπέικον
  • 500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
  • αλάτι
  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό ή το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι  σε χαμηλή φωτιά.
  2. Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό για περίπου 10 – 12 λεπτά σε χαμηλή εστία.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.
  4. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
  5. Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας  σε αλατισμένο νερό.
  6. Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.

Source link