Τετάρτη , 16 Ιούλιος 2025

Ριζότο με αρακά και παρμεζάνα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας  και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Source link

Ελέγξτε επίσης

Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια scrambled αυγά-αφρό -Σεφ με αστέρι Michelin αποκαλύπτει

Το μυστικό για την παρασκευή των καλύτερων scrambled αυγών μοιράστηκε μια βραβευμένη με αστέρι Michelin …

Daily-News.GR