Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Σεφ προτείνει μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη βινεγκρέτ | GASTRONOMIE

Μια γυναίκα, η οποία εργάζεται εδώ και 15 χρόνια ως σεφ, αποκάλυψε τη συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη βινεγκρέτ.

«Στη
σχολή μαγειρικής, ένα από τα πρώτα
πράγματα που έμαθα είναι πώς να φτιάξω
μια κλασική βινεγκρέτ. Τώρα, με 15 χρόνια
εμπειρίας, είναι ακόμα η μία συνταγή
στην οποία επιστρέφω πάντα. Είμαι επίσης
εκπαιδεύτρια μαγειρικής και αυτή είναι
η πρώτη συνταγή που διδάσκω στους
μαθητές», αναφέρει η Αλίσα Φιτζέραλντ
στο Business Insider.

Οι
βινεγκρέτ είναι σάλτσες που φτιάχνονται
από την μίξη του λαδιού με κάτι όξινο
όπως το ξύδι ή ο χυμός λεμονιού. Το μείγμα
μπορεί να ενισχυθεί με αλάτι, βότανα
και/ή μπαχαρικά. Χρησιμοποιούνται
συνηθέστερα στις σαλάτες, αλλά μπορεί
επίσης να χρησιμοποιηθούν για μαρινάρισμα.

Οι αναλογίες και τα υψηλής ποιότητας συστατικά είναι το κλειδί για αυτή τη συνταγή. Τα υλικά είναι απλά, οπότε είναι η τεχνική που έχει μεγαλύτερη σημασία για μια βινεγκρέτ.

Όταν υπάρχουν τόσο λίγα συστατικά το καθένα έχει μεγαλύτερη σημασία. Χρησιμοποιήστε όποιο ξύδι σας αρέσει περισσότερο και ένα εξαιρετικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υλικά για τη βινεγκρέτ

Η συνταγή για αυτή την εύκολη βινεγκρέτ περιέχει λιγότερα από 10 υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ή κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 έως 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση της συνταγής

1. Πιάστε ένα δοχείο με σφιχτό καπάκι.

2.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και καλύψτε με
ξύδι και μια πρέζα αλάτι. Αυτό μαλακώνει
ελαφρά τα κρεμμύδια, αφαιρώντας κάθε
πίκρα.

3. Προσθέστε μέλι. Αυτό
εξισορροπεί το γεύση του ξιδιού και
βοηθά να διατηρηθεί η βινεγκρέτ
γαλακτωματοποιημένη περισσότερο. Αφήστε
το μείγμα να καθίσει για τουλάχιστον
10 λεπτά – αφήστε το για περισσότερο εάν
είναι δυνατόν.

4. Προσθέστε ελαιόλαδο, καλύψτε και ανακινήστε δυνατά.

Φυλάξτε την καλά σφραγισμένη και θα διαρκέσει στο ψυγείο για δύο εβδομάδες ή περισσότερο. Πριν τη χρησιμοποιήσετε, αφαιρέστε την από το ψυγείο για λίγα λεπτά, ανακινήστε και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr


Πηγή