Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Σε αυτά τα 9 μυστικά ορκίζονται οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες -Απλά τιπς για τέλεια γλυκά | GASTRONOMIE

Η ζαχαροπλαστική μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά ταυτόχρονα και λίγο δύσκολη. Με μερικές όμως απλές συμβουλές, μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη.

Το Insider μίλησε με μερικούς επαγγελματίες αρτοζαχαροπλάστες, οι οποίοι αποκάλυψαν τα μικρά μυστικά τους, ώστε να αποφεύγετε κάποια κοινά λάθη και να κάνετε την όλη διαδικασία πολύ πιο απλή και εύκολη.

Διαβάστε ανάποδα τη συνταγή

Ξεκινήστε να ρίξετε μια ματιά στο τέλος της συνταγής σας και διαβάστε την προς τα πίσω προτού κάνετε οτιδήποτε άλλο. Είναι σημαντικό να είστε συστηματικοί στην προσέγγισή σας στην αρτοζαχαροπλαστική, διότι είναι πραγματικά μια ακριβής επιστήμη που πρέπει να ακολουθήσετε με ακρίβεια, σύμφωνα με τον σεφ, Κεν Αρνόνε.

Το κόλπο του λοιπόν, είναι να διαβάσετε τη συνταγή, ανάποδα. «Ξεκινήστε από το τέλος της συνταγής σας και δουλέψτε προς τα πίσω, μαζεύοντας όλο τον εξοπλισμό, τα δοχεία και τα τηγάνια, προθέρμανση του φούρνου κ.λπ. Προετοιμάστε όλα τα καλούπια ή τα τηγάνια. Στη συνέχεια, οργανώστε και ζυγίστε με ακρίβεια όλα τα συστατικά σας», είπε ο Αρνόνε στο Insider.

Μην διστάσετε όταν έρθει ή ώρα να σπάσετε τα αυγά

Για να σπάσετε τα αυγά σας χωρίς να έχετε κελύφη στο μείγμα ή τη ζύμη σας, πρέπει να τα σπάσετε με αποφασιστικότητα, σύμφωνα με τη Ρέιτσελ Κονγκ, συγγραφέα του “All About Eggs” και αρτοζαχαροπλάστρια που συμμετέχει στο βιβλίο μαγειρικής “Genius Desserts”.

Τα απαλά χτυπήματα είναι αυτά που κάνουν το κέλυφος να σπάσει σε μικροσκοπικά κομμάτια, πρόσθεσε. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να ανακτήσετε μερικά κομμάτια κέλυφους, η Κονγνκ προτείνει να βρέξετε το δάχτυλό σας και να τα σκουπίσετε προσεκτικά ή να τα απομακρύνετε παίρνοντάς τα με το μισό σπασμένο κέλυφος.

Να σπάτε τα αυγά με αποφασιστικότητα και όχι διστακτικά

Χρησιμοποιήστε
ελαιόλαδο για να μετρήσετε τα κολλώδη
συστατικά σας χωρίς ταλαιπωρία

Για αυτά τα κολλώδη συστατικά που είναι δύσκολο να αφαιρέσετε από τα κύπελλα μέτρησης, ο Αρνόνε συνέστησε τη χρήση ελαιολάδου.

Καλύψτε ελαφρά τα όργανα μέτρησης με ελαιόλαδο προτού βάλετε εκεί το μέλι, το σιρόπι ή τη μελάσα. Αυτό θα επιτρέψει στα κολλώδη συστατικά να γλιστρήσουν πιο εύκολα προς τα έξω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα που έχει βραχεί με λάδι και να σκουπίστε με αυτή το κουτάλι μέτρησης ή το φλιτζάνι.

Χρησιμοποιήστε ανάλατο βούτυρο

Ελέγξτε ξανά ότι χρησιμοποιείτε ανάλατο βούτυρο, ειδικά αν ψήνετε ένα κέικ. Το αλατισμένο βούτυρο μπορεί να μετατρέψει ένα κέικ σε ένα «μεγάλο, ψημένο λάθος», σύμφωνα με τον Λουκ Στόφελ, επιχειρηματία και συν-συγγραφέα του “Easy to Bake Unicorn Cookbook”.

Όπως υποστηρίζει, το αλατισμένο βούτυρο μπορεί να αλλάξει τη χημεία των συνταγών σας, και ως εκ τούτου μπορεί να μπερδέψει τις λεπτές γεύσεις του κουρκουτιού ή της ζύμης σας.

Αφήστε τα αυγά σας σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σπάσετε

Για να εξασφαλίσετε καλύτερο φούσκωμα στα γλυκά σας, αφήστε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, σύμφωνα με τον Στόφελ. Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου διατηρούν το μείγμα σας πιο ομοιόμορφο και δημιουργούν μια πιο αφράτη υφή, είπε στο Insider.

κέικ σε φόρμα
Να επιλέγετε ανάλατο βούτυρο όταν φτιάχνετε κέικ

Αλατίστε το κάτω μέρος των μπισκότων σας

Σύμφωνα με την Κρίστεν Μιγκλόρε, η οποία είναι επαγγελματίας αρτοποιός και συγγραφέας του “Genius Desserts” , εάν η συνταγή απαιτεί ελαφρύ αλάτισμα στην κορυφή των μπισκότων σας πριν τα τοποθετήσετε στο φούρνο, καλύτερο θα ήταν να ρίξετε το αλάτι στο κάτω μέρος των μπισκότων.

«Αυτό βοηθά στη διατήρηση των νιφάδων αλατιού από το να αναπηδούν από τη ζύμη, ενώ επίσης το αλάτι “χτυπά” τη γλώσσα σας πρώτα, νιώθοντας πρώτα την αλμυρή γεύση και μετά τη γλυκιά», δήλωσε η Μιγκλόρε στο Insider.

μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Αντί για την κορυφή, προτιμήστε να αλατίζετε το κάτω μέρος των μπισκότων

Τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από το μπολ για να το διατηρήσετε σταθερό

Για να αποφύγετε την ταλάντωση του μπολ σε όλο τον πάγκο, ενώ ανακατεύετε το μείγμα σας, πάρτε μια υγρή πετσέτα κουζίνας, κάντε την έναν μακρύ κύλινδρο και στη συνέχεια, τυλίξτε την σε έναν σφιχτό κύκλο για να σχηματίσετε μια φωλιά ώστε το μπολ να κάθεται άνετα, είπε ο Miglore στο Insider.

Παγώστε τους πάγκους σας πριν απλώσετε τη ζύμη σας

Δροσίστε το πάγκο σας πριν ξεκινήσετε να ξεδιπλώνετε τη ζύμη σας, δήλωσε η Στέλλα Παρκς, συγγραφέας του “BraveTart”, που συμμετέχει και στο βιβλίο μαγειρικής “Genius Desserts”.

Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να γεμίσετε σακούλες με παγάκια και λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια να τις τοποθετήσετε επίπεδες στον πάγκο. Το παγωμένο νερό εκ των προτέρων θα εμποδίσει τη ζύμη σας να κολλήσει στους πάγκους.

Αποφύγετε να κολλήσουν τα κέικ στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ψίχουλα

Μια άλλη εξαιρετική συμβουλή προέρχεται από τη θρυλική Σεφ ζαχαροπλαστικής, Μάιντα Χίτερ, η οποία είπε ότι άπλωνε στα ταψιά της βούτυρο και ψίχουλα.

Όχι μόνο τα φρυγανισμένα ψίχουλα ψωμιού είναι πιο νόστιμα και πιο ευχάριστα στην υφή από το υπερβολικό ψημένο αλεύρι, αλλά είναι επίσης πιο αποτελεσματικά στο να βοηθούν τις άκρες του κέικ να απελευθερώνονται εύκολα από το ταψί.

Φωτογραφίες: Shutterstock


Πηγή