Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Σνίτσελ αυθεντικό

Δεν είναι φαγητό για όσους βιάζονται. Υπό όρους, το σνίτσελ μπορεί να γίνει ένα κορυφαίο πιάτο.

Για σνίτσελ χρησιμοποιήστε χοιρινό, μοσχάρι, γαλοπούλα ή κοτόπουλο.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σνίτσελ και χτυπημένο
  • 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο, λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ρίξτε 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί ελαφρά
  • Βάλτε τα υλικά σε τρία μπολάκια: στο πρώτο χτυπήστε τα αυγά -Στο δεύτερο βάλτε τη φρυγανιά -Στο τρίτο αναμείξτε το αλεύρι με πάπρικα και πιπέρι
  • Ρίξτε αλάτι στα σνίτσελ -Βουτήξτε τα με τη σειρά πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι, τέλος στη φρυγανιά
  • Τηγανίστε τα σνίτσελ σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά
  • Τοποθετήστε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί για τα λάδια
  • Σερβίρετε με λεμόνι και πράσινη σαλάτα


Πηγή