Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Συνταγή για απίστευτα ταρτάκια φρούτων -Καλύτερα από του ζαχαροπλαστείου, γίνονται πανεύκολα | GASTRONOMIE

Αυτή η συνταγή έρχεται να αποδείξει πως το πιο διαδεδομένο γλυκάκι που προσφέρει κανείς σε μια γιορτή μπορεί να πάρει επικές διαστάσεις, καθώς θα είναι σπιτικό και απολαυστικό.

Ποιο είναι
το πρώτο ατομικό γλυκό που έρχεται στο
νου σε μια ημέρα γιορτής, σε γενέθλια
και άλλες περιπτώσεις όπου θέλουμε να
βγάλουμε ένα κέρασμα; Εντάξει, ίσως με
την ίδια συχνότητα θα απαντούσε κανείς
κοκ και ταρτάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι ο οδηγός για να φτιάξετε ταρτάκια στο σπίτι σας από το μηδέν. Θα δείτε πως μπορεί να ακούγετε δύσκολο, αλλά αν ακολουθήσετε τις οδηγίες εκτέλεσης είναι πραγματικά εύκολο και δημιουργικό.

Η συνταγή αρκεί για 10 μεγάλα ταρτάκια, αλλά μπορείτε να τα κάνετε όσο μεγάλα εσείς θέλετε.

Υλικά

  • Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ βούτυρο ανάλατο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο αυγό, μόνο τον κρόκο
  • Λίγο παγωμένο νερό (αν χρειαστεί)
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: ½ λίτρο γάλα
  • 5 κρόκους αυγών
  • 40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 100ml μαρμελάδα βερίκοκο για το γλασάρισμα
  • 400 γρ φρέσκα φρούτα (φράουλες, ανανά, μπανάνες, αχλάδια κτλ)

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε τους κύβους βουτύρου και τρίβουμε με τα δάχτυλά ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε στη ζύμη το αυγό και δουλεύουμε με τα χέρια να πάρουμε μια λεία ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παγωμένο νερό, αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δέκα λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνος του 180 βαθμούς κελσίου, κατά προτίμηση στη λειτουργία θερμού αέρα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, ώστε να πάρουμε ένα φύλλο πάχους 5 χιλιοστών περίπου. Μπορείτε, εναλλακτικά, να περάσετε το φύλλο πάνω από τα φορμάκια (αν είναι ατομικά) και με τον πλάστη να πιέσετε ώστε να κοπεί ακριβώς στο μέγεθος που θέλετε.
  • Με ένα κουπάτ ή με τη βοήθεια ενός μικρού πιάτου του καφέ και ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε δίσκους που πρέπει να εξέχουν ελαφρά από τα όρια που έχουν τα ατομικά φορμάκια.
  • Στρώνουμε τη ζύμη σε κάθε τάρτα, πιέζοντας ελαφρά να σταθεί στις άκρες.
  • Τρυπάμε τη ζύμη μέσα στις φόρμες με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και γεμίζουμε με όσπρια που δεν χρειαζόμαστε (φασόλια ή ρεβίθια) για να προσθέσουμε βάρος).
  • Βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά να ψηθούν και να γίνουν τραγανά. Αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν.
  • Για την κρέμα πατισερί (ζαχαροπλαστικής), ζεσταίνουμε το γάλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα να αχνίσει μαζί με τη βανίλια. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών και αναμειγνύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  • Γυρίζουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μπολ των αυγών, όπως κάνουμε περίπου με το αυγολέμονο, και ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά. Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμη κουτάλα και επαναφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε σε μπολ για να κρυώσει και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρούστα
  • Τέλος, περνάμε τη μαρμελάδα από σήτα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε μαζί με δυο κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τις τάρτες με μπόλικη κρέμα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε με τα φρούτα που έχουμε επιλέξει. Γλασάρουμε με την μαρμελάδα που έχει στο μεταξύ κρυώσει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή