Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Συνταγή για σαρδέλες παντρεμένες, παναρισμένες σε φρυγανιά | GASTRONOMIE

Μια συνταγή ιδανική για καλοκαιρινά απογεύματα με θέα τη θάλασσα.

Οι σαρδέλες είναι ιδανικός μεζές για ούζο ή ακόμη και μπίρα. Σε αυτή μάλιστα τη συνταγή, προσθέτουμε τραγανό στοιχείο, πανάροντας τα ψαράκια στη φρυγανιά και ένταση με σκόρδο, τυρί και μαϊντανό ανάμεσα σε κάθε φιλέτο.

Υλικά

  • 16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανός, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το πανάρισμα: 1 ασπράδι (χτυπημένο στο χέρι με λίγο νερό να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα)
  • 10 φρυγανιές τριμμένες

Εκτέλεση

  • Φιλετάρουμε τις σαρδέλες καθαρίζοντας τα εντόσθια και αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να ετοιμάσει τα ψάρια για εσάς
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το τυρί και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά
  • Γεμίζουμε με κουταλάκι του καφέ μία μία τις σαρδέλες και σκεπάζουμε με ένα ακόμη φιλέτο
  • Χτυπάμε το ασπράδι αυγού και βάζουμε σε μπολ, πλάι σε άλλο όπου έχουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά
  • Περνάμε διαδοχικά τις παντρεμένες σαρδέλες από το αλεύρι, μετά στο ασπράδι και τέλος στη φρυγανιά
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές

Πηγή