Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Συνταγή για τηγανητό παγωτό -Το πιο τρελό κόλπο για καλοκαιρινό γλυκό | GASTRONOMIE

Τραγανή επικάλυψη, απολαυστικό σιρόπι σοκολάτα ή βύσσινο και αρωματικό παγωτό βανίλια. Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου για το καλοκαίρι.

Η αντίθεση μιας τραγανής κρούστας μπισκότου ή δημητριακών, με το κρύο και απαλό παγωτό θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς. Πώς όμως θα καταφέρετε να σερβίρετε παγωτό και όχι σούπα;

Ξετρυπώσαμε δύο τρόπους, ο ένας πανεύκολος που δεν απαιτεί να τηγανίσει κανείς όλο το παγωτό και ο άλλος κλασικό, αλλά αγαπημένος, με ένα πανάρισμα αντίστοιχο των καλών σεφ, από τριμμένο μπισκότο και αυγό. Η επιλογή δική σας.

Υλικά

  • 750 ml παγωτό βανίλια
  • Για το τηγάνισμα ολόκληρου του παγωτού: 250 γρ. Μπισκότα Digestive
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά γάλα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το εύκολο πανάρισμα χωρίς τηγάνισμα: 1 ½ κουταλιά βούτυρο
  • 250 γρ κορν φλέικς θρυμματισμένα
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • Για το γαρνίρισμα: Σαντιγί
  • Κερασάκια μαρασκίνο
  • Σιρόπι σοκολάτα ή βύσσινο

Εκτέλεση

  • Η εύκολη εναλλακτική για τηγανητό παγωτό: Στρώνουμε ένα ταψάκι που χωρά στο ψυγείο μας, με λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη
  • Βγάζουμε 6 μπάλες παγωτού διαμέτρου 10 εκατοστών – πάντως όσο πιο μεγάλες γίνεται – και αφήνουμε πάνω στο ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, τουλάχιστον 30 ώρα
  • Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα δημητριακά να τραγανίσουν, προσθέτοντας την κανέλα και το αλάτι. Γυρίσουμε στο τηγάνι για 5-6 λεπτά
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη και γυρίζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό και μακρόστενο πιάτο
  • Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το κυλάμε στο πάνω στα δημητριακά να καλυφθεί η επιφάνειά τους
  • Γαρνίρουμε με τη σαντιγί, τα κερασάκια και το σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως
  • Η πιο μπελαλίδικη μέθοδος με το πανάρισμα: Στρώνουμε ένα ταψάκι που χωρά στο ψυγείο μας, με λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη
  • Βγάζουμε 6 μπάλες παγωτού διαμέτρου 10 εκατοστών – πάντως όσο πιο μεγάλες γίνεται – και αφήνουμε πάνω στο ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, τουλάχιστον 1 ώρα
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και βάζουμε σε ρηχό ταψάκι. Κυλάμε γρήγορα το παγωτό να καλυφθεί με ένα πρώτο στρώμα και επιστρέφουμε στην κατάψυξη για μια ακόμη ώρα
  • Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα καλά σε ένα μπολ. Βγάζουμε τα παγωτά και βουτάμε πρώτα στο μείγμα του αυγού και στη συνέχεια για μια ακόμη φορά στο τριμμένο μπισκότο
  • Επιστρέφουμε το παγωτό στην κατάψυξη για μια ακόμη ώρα
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι (ως τη μέση) και βάζουμε να κάψει. Είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία ώστε ρίχνοντας ένα κομμάτι ψωμί (σε μέγεθος ζαριού) αυτό παίρνει χρώμα σε 30’’ δευτερόλεπτα.
  • Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και με γρήγορες κινήσεις τηγανίζουμε σε δύο δόσεις στο λάδι για 10-15 δευτερόλεπτα να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε, σκουπίζουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε
  • Γαρνίρουμε με σαντιγί, κερασάκια μαρασκίνο και σιρόπι

Πηγή