Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Το μυστικό συστατικό στο τυρόψωμο Πορταριάς που το κάνει τόσο νόστιμο

Η Πορταριά είναι το δεύτερο μεγάλο χωριό που θα συναντήσει κάποιος κατά την επίσκεψή του στο Πήλιο.

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς του βουνού των Κενταύρων, τόσο για την φυσική ομορφιά του όσο και για το γραφικό κομμάτι με τις πλατείες, τα πλατάνια, τα υπέροχα πλακόστρωτα και τα πέτρινα σπίτια. Αλλά όχι μόνο. 

Άλλος ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος την Πορταριά είναι στο συγκλονιστικό φαγητό της. Το παραδοσιακό σπετζοφάι τα ψητά και τα μαγειρευτά, το τσίπουρο και το τυρόψωμο. Ειδικά το τελευταίο…με την τόσο απαλή αλλά γεμάτη γεύσεις ζύμη του, το τυρί και την τραγανή του κόρα. Αυτό το τυρόψωμο έχει ανεβάσει κόσμο και κοσμάκη στο γραφικό χωριό και όχι άδικα. 

Μπαίνετε στους φούρνους, το αγοράζετε σχεδόν καυτό, το κόβετε με το χέρι σε κομμάτια, μοιράζετε (όπου προλάβετε) και απολαμβάνετε την έκρηξη γεύσεων στο στόμα σας. Κατόπιν, ξαναμπένετε στους παραδισιακούς φούρνους του χωριού και αγοράζετε και δεύτερο.

Αν τώρα σας πέφτει λίγο μακριά το Πήλιο αλλά σας ήρθε η όρεξη για το τυρόψωμο Πορταριάς, έχουμε τη συνταγή. Κα περιλαμβάνει ένα αναπάντεχο υλικό που κάνει το ζυμαράκι αφράτο και τέρμα μυρωδάτο.

Το μυστικό συστατικό στο τυρόψωμο Πορταριάς που το κάνει τόσο νόστιμο, στο bovary.gr 


Πηγή