Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τραγανά παραδοσιακά τυροπιτάρια Εύβοιας -Η συνταγή που ξετρελαίνει μεγάλους και (κυρίως) μικρούς | GASTRONOMIE

Τα παραδοσιακά πιάτα σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αποτελούν μια αυτόνομη πρόσκληση που στέλνεται από κάθε προορισμό.

Πόσες φορές δεν επισκεφθήκατε πόλεις και χωριά για να δοκιμάσετε αυτό το μαγικό παραδοσιακό τους πιάτο που γίνεται με αγνά υλικά, αγάπη και κέφι. Στην Εύβοια, οι ντόπιοι συνοδεύουν κάθε γεύμα ή δείπνο με τυροπιτάρια.

Το τυροπιτάρι είναι ένα είδος τηγανιτής τυρόπιτας απίστευτης νοστιμιάς. Η γέμισή του περιέχει φέτα και ανθότυρο και τρώγεται όλες τις ώρες ως σνακ και συνοδευτικό. Βέβαια, η καλύτερή του στιγμή είναι μόλις βγει από το τηγάνι. Είναι τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα. Μια από τις πιο ωραίες συνταγές είναι αυτή του Βασίλη Καλλίδη…

Δείτε τη συνταγή για τυροπιτάρι στο Bovary.gr


Πηγή