Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τρεις χρήσεις της κανέλας σκέτη έκπληξη – Newsbeast

Ένα από τα πιο ευωδιαστά μπαχαρικά, η κανέλα, με τις αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές της δράσεις δεν είναι χρήσιμη μόνο στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Μπορεί να σας φανεί εξίσου χρήσιμη και στην περιποίηση του προσώπου αλλά και την φροντίδα του σώματός σας και να σας εκπλήξει ευχάριστα με τα θαυματουργά της αποτελέσματα. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, πού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εκτός από την κουζίνα ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

Σπιτικό bronzer

Ναι όσο περίεργο και ακατόρθωτο κι αν σας φαίνεται η κανέλα είναι ένα από τα τρία υλικά που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό bronzer για ζεστές, ηλιοκαμένες εμφανίσεις. Τι άλλο θα χρειαστείτε; Λίγη σκόνη κακάο και καλαμποκάλευρο. Ανακατέψτε τα τρία υλικά και αναλόγως του χρώματος της επιδερμίδας σας χρησιμοποιείστε περισσότερο καλαμποκάλευρο για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ή περισσότερο κακάο για τις πιο σταρένιες μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φυσικός διαλύτης λίπους

Όσοι φροντίζετε λίγο παραπάνω το σώμα σας προσέχοντας την διατροφή σας, γνωρίζατε ότι η κανέλα έχει την ιδιότητα να διαλύει τα λίπη κατά την πέψη; Γι αυτό μια καλή λύση για όσους προσέχετε την διατροφή σας είναι να προσθέτετε λίγη κανέλα στο φαγητό σας ή να πίνετε ένα τσάι με κανέλα μισή ώρα πριν το γεύμα.

Λοσιόν σώματος

Δημιουργήστε την δική σας λοσιόν σώματος για μετά το ξύρισμα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τα μικρά κοψίματα και τους ερεθισμούς. Το έντονο άρωμα της κανέλας προσδίδει υπέροχη μυρωδιά στο σώμα σας, ενώ οι αντιβακτηριακές της δράσεις σταματούν την αιμορραγία.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε σε ένα βάζο μια σειρά φύλλα δάφνης και από πάνω να τοποθετήσετε δύο σπασμένα στικς κανέλας και μία κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα. Συμπληρώστε με μαύρο ρούμι μέχρι να καλυφθούν τα μπαχαρικά και αφήστε το μείγμα για 14 μέρες μέσα στο βάζο, ανακινώντας το κατά διαστήματα ενδιάμεσα.

Μετά το πέρας των 14 ημερών σουρώστε το μείγμα με την βοήθεια ενός φίλτρου καφέ, μεταφέρετε τη λοσιόν σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και χρησιμοποιήστε την κάθε φορά με το ξύρισμα.


Source link