Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τρουφάκια με γεύση έλατου

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Με πρώτη ύλη την αυθεντική Βέλγικη σοκολάτα Belcolade, που είναι πιστοποιημένη με το πρόγραμμα Cacao-Trace™, ο Pastry Chef Γιώργος Αυγέρος μοιράζεται μαζί μας μια ξεχωριστή γλυκιά συνταγή που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 700 γρ. σοκολάτα Belcolade Vietnam 73%
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. βελόνες ελάτου
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα γουδί πολτοποιούμε τις βελόνες ελάτου, τις προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος και ξεκινάμε να βράζουμε.
  2. Όταν το μείγμα έρθει σε βρασμό σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα.
  3. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα, για να αφαιρέσουμε τις βελόνες.
  4. Προσθέτουμε την αρωματισμένη κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα Belcolade και ανακατεύουμε με μια μαρίζ έως ότου έχουμε μια γυαλιστερή γκανάς. Αφήνουμε την γκανάς σκεπασμένη στο ψυγείο για 8 ώρες.
  5. Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια και τα πουδράρουμε σε κακάο.

Λίγα λόγια για τον Chef

O Γιώργος Αυγέρος είναι Pastry Chef στο Sani Club Hotel 5* στην Χαλκιδική. Έχει εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν στο Μακεδονία Palace και σε άλλα ξενοδοχεία 5 αστέρων. Κάνει consulting σε ζαχαροπλαστεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και training σε ζαχαροπλάστες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.

Η γνώμη του για την Belcolade;

«Είναι η μόνη γνήσια Βέλγικη σοκολάτα μια που παράγεται σε εργοστάσιο λίγο έξω από τις Βρυξέλες ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο των παλιών Βέλγων ‘μαστόρων’ της σοκολάτας».

Η υπερσύγχρονη διαδικασία παραγωγής είναι αυτό που τον ενθουσίασε, όταν πριν λίγο καιρό επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Belcolade και έκτοτε έχει γίνει φανατικός υποστηρικτής της σοκολάτας αυτής.

Επίσης η πολιτική του cacao trace που ακολουθεί η εταιρία μια και δηλώνει σοβαρότητα τόσο απέναντι στον παραγωγό όσο και σεβασμό στο μέλλον του προϊόντος (cacao trace είναι η οικονομική υποστήριξη των παραγωγών του κακάο με στόχο την βελτίωση της ποιότητας παραγωγής, αλλά και του τελικού προϊόντος σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για την μελλοντική επάρκεια για κακάο, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο).


Source link