Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κρασί και σταφύλια

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι, ζεσταίνετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο απ΄ το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  4. Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσεκτικά ρίξτε το κρασί και το ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο.
  5. Βάζετε πίσω το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήνετε να πάρει μια βράση για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε τα σταφύλια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη.

Source link