Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Μπισκότα σοκολάτας

Μπισκότα σοκολάτας

Αφράτα μπισκότα για το πρωινό σας

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη των μπισκότων

  • 300 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 και 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το μείγμα λευκής – μαύρης σοκολάτας

  • 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη των μπισκότων

Βάζουμε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 300 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.

Για το μείγμα λευκής – μαύρης σοκολάτας

Συμπληρώνουμε στο μείγμα της ζύμης το ξύσμα πορτοκαλιού, ½ φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας,½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Αν δούμε ότι το μείγμα στεγνώνει, θα προσθέσουμε λίγο νερό.

Για την ολοκλήρωση των μπισκότων

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο ταψί  και τη βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά,για να παγώσει. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χαράσσουμε σχηματίζοντας ορθογώνια μπισκότα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βάζουμε τα μπισκότα  να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια ή ότι σχήμα θέλουμε (με μαχαίρι ή κου πατ). Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.