Cannoli με λεμόνι

Υλικά για 4 άτομα

Για τα πουράκια

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ¼ κ.γ. σόδα
  • 4 κ.γ. βούτυρο
  • 4 κ.γ. μαυροδάφνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3-4 κ.σ. νερό
  • σπορέλαιο
  • κουβερτούρα σε σταγόνες

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. άχνη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε ρικότα, γιαούρτι, μασκαρπόνε, άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Βάζουμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και στη συνέχεια την παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το κρασί, τον κρόκο, ξύσμα λεμονιού, 3-4 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε.
  2. Ζυμώνουμε με τα χέρια, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ σε στρόγγυλο σχήμα.
  4. Δημιουργούμε ένα πουράκι από αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε επάνω τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί ένας σωλήνας.
  5. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν τα κανόλι χρυσαφί χρώμα.
  6. Μόλις κρυώσουν, τα γεμίζουμε με την κρέμα και διακοσμούμε με κουβερτούρα σε σταγόνες και κερασάκια.

Source link