Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Cupcakes με επικάλυψη σοκολάτας

Cupcakes με επικάλυψη σοκολάτας

Αφράτα μάφιν με κρεμώδη, γλυκιά επικάλυψη

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα cupcakes

– 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1/4 κουταλάκι σόδα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 2 μεγάλα αυγά
– 3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
– 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το chocolate cream frosting

– 240 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένο (περίπου 1 2/3 φλιτζάνια)
– 240 γραμμάρια ανάλατη μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
– 1/8 κουταλάκι αλάτι
– 1/4 φλιτζανιού άγλυκο κακάο
– 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
– 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Για τα cupcakes

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

4. Έπειτα ρίχνουμε στο σοκολατένιο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός.

5. Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.

Για το chocolate cream frosting

6. Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε τα να κρυώσει.

7. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τη μαργαρίνη σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Αυξήστε την ταχύτητα στο μεσαίο προς υψηλό και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ.

8. Με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα, προσθέστε σταδιακά την κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν. Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε το γάλα σόγιας, το κακάο και βανίλια.

9. Χτυπήστε σε χαμηλή μέχρι να ενσωματωθούν, τότε κτύπησε σε μέτρια προς υψηλή έως περίπου 1 λεπτό, σταματώντας για να σπρώξτε το μείγμα από τα τοιχώματα μέσα στο μπολ. Χρησιμοποιώντας σπάτουλα ανακατέψτε απαλά.

10. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και το απλώνετε πάνω Διακοσμήστε το όπως θέλετε και σερβίρετε.

sidagi.gr