Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα βερίκοκο
Roasted Turkey Breast with Peach Rosemary Glaze

Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα βερίκοκο

Υλικά για 4-6 άτομα

– 1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο περίπου 2 κιλά

– ½ φλιτζάνι βούτυρο

– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό

– 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε 8 μισά

– 2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί

– ⅓ φλιτζάνι ξύδι

– Αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα βερίκοκο

– 1 ½ φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο

– ½ φλιτζάνι ξύδι

– 1 φλιτζάνι ζωμό από τη γαλοπούλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα βότανα μαζί με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλην την επιφάνεια του φιλέτου και μετά στρώνετε τις φέτες μπέικον πάνω στο φιλέτο.
  4. Βάλτε γαλοπούλα σας σε ένα ταψί μαζί με το λευκό κρασί και το ξίδι. Ραντίστε με το κρασί μία φορά το φιλέτο  πριν το βάλετε στο φούρνο.
  5. Καλύψτε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο  και ψήνετε για 1 ώρα. Αλείφετε τη γαλοπούλα με το ζουμί κάθε 15 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα μέχρι να ροδίσει.

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να ζεστάνει μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα.
  2. Σερβίρετε το φιλέτο στήθος γαλοπούλας με τη σάλτσα βερίκοκο.