Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Καραμελωμένα αχλάδια με κόκκινο κρασί

Καραμελωμένα αχλάδια με κόκκινο κρασί

Ένα πλούσιο και διαφορετικό γλυκό

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 6 αχλάδια
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα αχλάδια αφήνοντας το τσαμπάκι τους από πάνω.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το κόκκινο κρασί και σιγοβράζετε τα αχλάδια μέσα στο κρασί μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  3. Ανά διαστήματα τα ανακατεύετε για να πάρουν ομοιόμορφα το χρώμα από το κόκκινο κρασί και σερβίρετε.