Κυριακή , 23 Φεβρουάριος 2020
Κις λορέν με σπαράγγια διαίτης
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κις λορέν με σπαράγγια διαίτης

Υλικά για 2-4 άτομα

– 1 φύλλο σφολιάτας

– 8 μεγάλα σπαράγγια

– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 1 1/4 φλιτζάνια καβουρόψιχα

– 6 αυγά

– 2 φλιτζάνια γάλα

– 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

– 112 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας προσέχοντας να καλυφθούν τα τοιχώματα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε τη βάση στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σπαράγγια στο μισό βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά την καβουρόψιχα. Ρίχνετε την καβουρόψιχα μέσα στην τάρτα. Πασπαλίστε με τριμμένη γραβιέρα.
  4. Χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα. Ρίχνετε τα σπαράγγια μέσα στην τάρτα και ψήνετε σε προθερμασμένο ταψί για 15 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά στο 150 βαθμούς και ψήνετε για ακόμη 50-55 λεπτά.