Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα!

Κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα!

Παρόμοια με το πολίτικο χοσάφι, αυτή η κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα θα σας μαγέψει με τη φίνα γεύση της. Την απολαμβάνετε σκέτη, ή την συνοδεύετε με γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι.

komposta_psychouli

Υλικά

  • 500γρ. μίγμα από αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ανανά
  • 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ¾ από 1 μπουκάλι μοσχάτο κρασί, ή όσο χρειάζεται για να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φρούτα
  • 4 ξύλα κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βράζετε σε μέτρια φωτιά τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό, ώστε το υγρό να καλύπτει τα ίσα-ίσα τα φρούτα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε τα καρύδια και το σουσάμι.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμα τα φρούτα σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και το σουσάμι.

Πηγή: olivemagazine.gr