Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Kuzina: Νέος αέρας στον ίδιο αγαπημένο προορισμό γεύσης που πρέπει να επισκεφθείς!

Γι’ αυτό το γαστρονομικό στέκι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Kuzina», φωλιασμένο σε ένα ιστορικό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής, χαρίζει απλόχερα από την tarazza του σε κάθε επισκέπτη τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. To εμβληματικό εστιατόριο ανακαινίστηκε πρόσφατα , ενώ στους χώρους του νεοκλασικού που το φιλοξενεί δόθηκε η δέουσα προσοχή με σεβασμό στην ιστορικότητα και την παράδοση.

Το απαράμιλλης αισθητικής αποτέλεσμα μαγνητίζει τα βλέμματα, ακριβώς στη σκιά του Ναού του Ηφαίστου. Οι γήινες αποχρώσεις δένουν με τις ψάθινες λεπτομέρειες για ένα απόλυτα cozy αποτέλεσμα, ενώ το λευκό πολυτελές μάρμαρο γίνεται η ιδανική επένδυση για τα δύο spots όπου εκτυλίσσεται και όλη η δράση… Την ανοιχτή κουζίνα και το επιβλητικό bar.

Στον φιλόξενο χώρο πρωταγωνιστούν γεύσεις ανατρεπτικές, καθώς το κλασικό χαϊδεύουν δημιουργικές πινελιές. Σίγουρα υπάρχει ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Άλλωστε -καθόλου τυχαία- από το 2007, το Kuzina προτείνεται από τον οδηγό Michelin, τον οδηγό Gogobot, ενώ συγκαταλέγεται και ανάμεσα στα «Top 10 Eστιατόρια με Θέα στον Κόσμο», σύμφωνα με το BBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, teriyaki sauce και ρύζι ατμού, χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, lime και φρέσκο κόλιανδρο… Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ξεχωριστά πιάτα του Kuzina, που αποτελούν σταθερό πόλο έλξης για το «ψαγμένο» κοινό του!

Ο καταξιωμένος και ευρηματικός chef Άρης Τσανακλίδης παρουσιάζει πιάτα από τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές σε ένα menu ολοκληρωμένο, που διαθέτει ποικιλία προτάσεων και οινικών επιλογών. Το μυστικό της επιτυχίας είναι σίγουρα οι εκλεκτές πρώτες ύλες, η έμπνευση και η ατμόσφαιρα που κλέβει λάμψη από τη μαγεία του χώρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο chef Άρης Τσανακλίδης
Ο chef Άρης Τσανακλίδης

Ξεναγηθείτε κι εσείς στους ολόφρεσκους χώρους του Kuzina και κάντε τώρα την κράτησή σας για την πιο απολαυστική εμπειρία της νέας σεζόν!


Πηγή