Παρασκευή , 5 Ιούνιος 2020
Πέννες με σάλτσα πέστο

Πέννες με σάλτσα πέστο

Σπέσιαλ μακαρονάδα με έντονη γεύση και απλά υλικά

 

Υλικά για 2-4 άτομα

80 γραμμάρια κουκουνάρι

25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο

25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο

2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια πέννες

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  4. Βράζουμε τις πέννες σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε.
  5. Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.