Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Semifreddo με άρωμα καφέ και πραλίνα φουντουκιού

Semifreddo με άρωμα καφέ και πραλίνα φουντουκιού

Υλικά για 4-6 άτομα

– 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ.

– 150 γραμμάρια ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)

– 100 ml νερό (ελαφρώς λιγότερο από το 1/2 φλιτζάνι)

– 3 κρόκους αυγών

– 300 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

– 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ

– 200 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού

– 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας ή brandy

– 100 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας

– Τριμμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Απλώστε μια μεμβράνη στη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.
  2. Ενώ το σιρόπι βράζει, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με το λικέρ και τον καφέ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
  3. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αυγών σιγά- σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Απλώστε το μείγμα κρόκων μέσα στη σαντιγί και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέστε τα μπισκότα.
  5. Ρίξτε το στη φόρμα, απλώστε με κουταλιές σούπας την πραλίνα φουντουκιού και με μια οδοντογλυφίδα κάντε «νερά» στο semifreddo. Καλύψτε με την μεμβράνη. Βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Για το σερβίρισμα αφήνουμε το γλυκό να ξεπαγώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.