Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Συνταγή για δροσερό cheesecake κεράσι

Συνταγή για δροσερό cheesecake κεράσι

Ένα κλασικό και διαχρονικό γλυκό, με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού!

Το cheesecake αρέσει σε όλους και είναι το ιδανικό γλυκό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
1,5 κουτί μπισκότα digestive (μπορείτε να βάλετε και δύο)
3 κ.σ. βούτυρο
κανέλα
λίγο λικέρ
Για την κρέμα:
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (Philadelphia)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί κρέμα γάλακτος
χυμό δύο λεμονιών
Για την επικάλυψη:
μαρμελάδα κεράσι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ:
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε την με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφήστε την για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα άλλο μπολ αδειάστε τις δύο συσκευασίες με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα σας. Αφήστε και αυτό στην άκρη.

Βάλτε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάλτε τα θρύμματα σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε την κανέλα και το λικέρ και ανακατέψτε. Λιώστε τις 3 κ.σ με βούτυρο, προσθέστε το στο μείγμα σας και ανακατέψτε καλά.

Αλείψτε με βούτυρο ένα πυρέξ και απλώστε πάνω τη βάση σας. Βάλτε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Βγάλτε τη σαντιγί από το ψυγείο και βάλτε την στο μείγμα με το τυρί και το ζαχαρούχο. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε μέσα το χυμό από τα δύο λεμόνια. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουν μια παχύρευστη μορφή.

Βγάλτε το πυρέξ από την κατάψυξη και χύστε την κρέμα από επάνω. Καλύψτε όλο το μείγμα με την μαρμελάδα κεράσι, βάλτε το για δυο ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο!

Πηγή: mothersblog.gr