Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Συνταγή για τα πιο εύκολα αυγά ποσέ!

Συνταγή για τα πιο εύκολα αυγά ποσέ!

Το κυριακάτικο brunch είναι μια συνήθεια που μας ήρθε από την Αμερική, ωστόσο την έχουμε αγαπήσει γιατί μας ταιριάζει. Όλη την εβδομάδα τρέχουμε στον ρυθμό της καθημερινότητας και μόνο η Κυριακή μας μένει για να απολαύσουμε ένα χαλαρό πρωινό με την οικογένεια μας. Πριν ανοίξουμε, λοιπόν, τις κυριακάτικες εφημερίδες, τα επιτραπέζια και τα παραμύθια πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε την ενέργεια που απαιτείται.

Και για να είμαστε στο πνεύμα ενός σωστού brunch πρέπει να μπορούμε να κάνουμε τέλεια αυγά ποσέ. Οι Αμερικάνοι δεν τα αποχωρίζονται ποτέ και αν συνηθίσει κάποιος την τεχνική τους είναι πού πιο εύκολο -και φυσικά πιο υγιεινά- από τα τηγανητά

Βήματα:

  • Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και ξίδι τουλάχιστον μέχρι τη μέση.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν το νερό έρθει σε θερμοκρασία λίγο πριν από αυτή του βρασμού σπάμε σε ένα μπολ το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά μέσα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί στη θερμοκρασία πριν τον βρασμό και αφήνουμε το αυγό να μαγειρευτεί όσο προτιμάμε. Στην αρχή αν δεν μπορείτε να κρίνετε εύκολα τον βαθμό ψησίματος του αυγού, δοκιμάστε να τρυπήσετε ένα για να δείτε αν είναι όπως το προτιμάτε.
  • Αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Απολαμβάνουμε!

Πηγή: mothersblog.gr