Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Συνταγή για τις πιο εύκολες και νόστιμες μπάρες δημητριακών με μπανάνα και σοκολάτα!

Συνταγή για τις πιο εύκολες και νόστιμες μπάρες δημητριακών με μπανάνα και σοκολάτα!

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία μικρών και μεγάλων. Ένα σνακ υγιεινό, γεμάτο ενέργεια και το πιο σημαντικό μπορείτε να το φτιάξετε μόνες σας με τα χεράκια σας!

Είναι πολύ σημαντικό μέσα στην ημέρα να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας και όταν μάλιστα αυτές είναι και νόστιμες, ακόμα καλύτερα! Η συνταγή αυτή, συνδυάζει και τα δύο: ένα χορταστικό και θρεπτικό σνακ και τη λαχταριστή γεύση της μπανάνας με τη σοκολάτα!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-3 μπανάνες
1 ¼ φλιτζάνι πολύσπορα δημητριακά ή βρόμη
1/3 φλιτζάνι καστανή ή μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο λάδι για να αλείψετε το σκεύος
1 πακέτο σταγόνες μαύρης σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Κόψε τις μπανάνες σε κομματάκια και πολτοποιήστε τις στο multi. Έπειτα, χτυπήστε στο μίξερ την πολτοποιημένη μπανάνα, τη ζάχαρη, το μέλι, το λάδι, το αυγό και τη βανίλια, ώστε να ανακατευτούν καλά.

Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, τα δημητριακά, τις σταγόνες σοκολάτας και το αλάτι ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν! Το μείγμα για τις μπάρες σας είναι έτοιμο! Απλώστε και τοποθετήστε το μείγμα πάνω στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείψτε με λίγο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες αφήστε τις να κρυώσουν ελάχιστα και κόψτε τις σε μακρόστενα κομμάτια! Τόσο απλά!

Το κόβετε σε μπαστουνάκια και οι μπάρες σας είναι έτοιμες!

Πηγή: mothersblog.gr