Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Σούπα με σπαράγγια, σελινόριζα και μπέικον

Σούπα με σπαράγγια, σελινόριζα και μπέικον

Φτιάξτε μια ελαφριά και θρεπτική σούπα με φρέσκα λαχανικά και ροδοψημένο μπέικον

Υλικά για 4-6 άτομα

– 8 φέτες μπέικον

– 1 κούπα κρουτόν

– 150 γραμμάρια βούτυρο

– 500 ml ζωμό κοτόπουλο

– 200 ml κρέμα γάλακτος

– 300 ml γάλα

– 1 μάτσο πράσινα σπαράγγια

– 1 μάτσο λευκά σπαράγγια

– 3 κρεμμύδια

– ½ σελινόριζα

– Αλάτι

– Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τα πράσινα και τα λευκά σπαράγγια καθώς και τη σελινόριζα. Κόβουμε τη σελινόριζα και τα σπαράγγια σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  2. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε 500 ml ζωμό κοτόπουλο και 300 ml γάλα και 150 γραμμάρια βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε τα υλικά που βρίσκονται μέσα στην κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε.
  3. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη μεταφέρουμε από την κατσαρόλα τη χτυπάμε και την ανακατεύουμε με 200 ml κρέμα γάλακτος.
  4. Βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με τα μπέικον και κρουτόν.