Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Στους δρόμους λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι

Στους δρόμους λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι

Διαμαρτυρία για την ειδική εκπαίδευση στις 2 Σεπτεμβρίου

Στο υπουργείο Παιδείας δίνει ραντεβού την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί η Ε.Σ.Α.μεΑ για να διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να δοθεί άμεσα λύση στην εργασιακή επισφάλεια των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Ζητά επίσης την άμεση ψήφιση και εφαρμογή της διάταξης που θα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία να διορίζονται ως αναπληρωτές στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, όπως είχε συμφωνηθεί με το Υπουργείο, καθώς και την επανεξέταση της κατάργησης του πίνακα Α, που έχει οδηγήσει σε τρομερή αγωνία τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Να καταργηθεί η ρατσιστική εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση με την οποία ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου μόνο από τους εκπαιδευτικούς που είναι άτομα με αναπηρία και προσλαμβάνονται βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την διενέργεια του διαγωνισμού ειδικής εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ άμεσα για να λυθεί το μείζον αυτό θέμα που ταλαιπωρεί το χώρο της ειδικής εκπαίδευσης επί πολλά χρόνια, καθώς και την άρση διαθεσιμότητας εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης με τον κωδικό γενικής αγωγής και εκπαίδευσης και προέκταση «50» και επανασύσταση των καταργούμενων οργανικών τους θέσεων.

«Το σχολικό κουδούνι πρέπει να χτυπήσει την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση