Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Τούρτα σοκολάτας με μπισκότα

Τούρτα σοκολάτας με μπισκότα

Γλύκισμα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Υλικά για 6-8 άτομα

– 130 γραμμάρια κορν φλάουρ
– 150 γραμμάρια ζάχαρη
– 150 γραμμάρια κουβερτούρα 55 % κακάο
– 350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
– 1 λίτρο φρέσκο γάλα με λιπαρά

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ., πιέζοντας τα ώστε να γίνει μια κάπως συμπαγής βάση με ίδιο πάχος παντού.

2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

3. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

4. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.

5. Αδειάζουμε την κρέμα αυτή, ζεστή, μέσα στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία.

6. Έπειτα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

sidagi.gr