Πέμπτη , 15 Μάιος 2025

Το εργαλείο που χρειάζεσαι για σάλτσες και σούπες με βελούδινη υφή

Την ώρα που στην αγορά θα βρεις σήμερα πολλά και προηγμένα blenders και άλλα τόσα μοδάτα σουρωτήρια, οι σεφ κάνουν τη δουλειά τους με κάτι πολύ απλό. Και άλλο τόσο φτηνό.

Το κωνικό σουρωτήρι που αποκαλείται «chinois», βασικό εξάρτημα της γαλλικής κουζίνας, που αποδίδει σος και σούπες με μεταξένια υφή. Αυτό δηλαδή που συλλαμβάνει και τις πιο μικρές ατέλειες με το λειτουργικότατο μεταλλικό πλέγμα του.

Εδώ σουρώνεις ζωμούς, σάλτσες, σούπες και ό,τι άλλο χρειάζεται συνοχή και ομοιομορφία. Όπως ο πουρές, ας πούμε, οι μαρμελάδες, οι χυμοί φρούτων, οι πολτοί κ.λπ.

Το chinois δουλεύει ανελλιπώς στις επαγγελματικές κουζίνες, καθώς είναι το απολύτως κατάλληλο για να κρατά σπόρους και άλλα στερεά συστατικά μακριά.


Source link

Ελέγξτε επίσης

Tα 10 πιο δυνατά ποτά στον κόσμο -Σπάνια αποστάγματα υψηλών… οκτανίων

Ρούμι, βότκα, αψέντι, ουίσκι και άλλα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που κάνουν τα …

Daily-News.GR