Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Φαρφάλες με κολοκύθα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2- 3  κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο θυμάρι
  • τυρί τριμμένο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια σοτάρετε και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο.
  3. Ρίχνετε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τις φαρφάλες. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνετε τη φωτιά και πολτοποιείτε με τη ράβδο χειρός.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο φρέσκο θυμάρι  και τριμμένο τυρί πριν σερβίρετε.

Source link