Κυριακή , 26 Μάιος 2024
Και άλλη εταιρεία στο «τραπέζι» της Κομισιόν για την παρασκευή εμβολίου του κορονοϊού

Αισιόδοξη πρόβλεψη από τον ΠΟΥ: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό ίσως είναι έτοιμο έως το τέλος του 2020

Με τη «μάχη» εναντίον του κορονοϊού να συνεχίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, κάποια αισιόδοξα νέα έρχονται από πλευράς του ΠΟΥ. Όπως δήλωσε σήμερα (06/10) ο επικεφαλής του Οργανισμού, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ένα εμβόλιο εναντίον της Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απηύθυνε έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα πως έως το τέλος του έτους ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Τέντρος, στην τοποθέτησή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η οποία εξέτασε την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην πανδημία.

«Ειδικά για τα εμβόλια και τα άλλα προϊόντα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, το σημαντικότερο εργαλείο είναι η πολιτική δέσμευση από τους ηγέτες μας, ιδίως στην ισότιμη διανομή των εμβολίων», υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Πηγή