Τρίτη , 19 Ιανουάριος 2021

Ανοικτό το ενδεχόμενο για αίτηση έγκρισης του εμβολίου της Pfizer στη Ρωσία

Το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στη Ρωσία εξετάζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Αυτό έκανε γνωστό το γραφείο Τύπου της εταιρείας στο πρακτορείο TASS.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις χωρών σε όλο τον κόσμο, οι οποίες θα διανείμουν το υποψήφιο εμβόλιο, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι κατηγορίες του πληθυσμού που το χρειάζονται περισσότερο σύμφωνα με τις συστάσεις των οργανισμών υγείας και σε σύντομο διάστημα, αφότου λάβουμε τις άδειας των Ρυθμιστικών Αρχών και την έγκριση σε αυτές τις χώρες. Η Pfizer εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 στη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρεία διαβεβαίωσε επίσης ότι η Pfizer και η BioNTech συνεργάζονται, ώστε το εμβόλιο να είναι σε θέσει να καλύψει τις ανάγκες του παγκόσμιου συστήματος δημόσιας υγείας.

Η Pfizer, η οποία έχει αναπτύξει το εμβόλιο μαζί με τη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία BioNTech, δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου Reuters μέσω του οποίου ζητούσε να σχολιάσει την δήλωση.

Χθες, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την Pfizer, μετέδωσε ότι η εταιρεία εφέτος θα διαθέσει το εμβόλιο της μόνο σε χώρες με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ τέτοια συμφωνία δεν έχει υπογράψει με τη Ρωσία.


Πηγή