Τετάρτη , 21 Σεπτέμβριος 2022

Δ. Βεζυράκης: Παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας

Άμεση ήταν η απάντηση του διοικητή των νοσοκομείων «Αλεξάνδρας» και «Ε. Βενιζέλου», Δημήτρη Βεζυράκη, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που έκανε λόγο για «ελλείψεις υγειονομικού υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι πρόεδροι των σωματείων των δύο νοσοκομείων εξέφρασαν την «αντίθεση και αγανάκτησή τους» με το δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι είναι «αναληθή όσα αναγράφονται».

«Πώς είναι δυνατόν τα νοσοκομεία να καταρρέουν», αναφέρει ο διοικητής των νοσοκομείων Δημήτρης Βεζυράκης, «όταν εχθές το νοσοκομείο “Αλεξάδρας” ήταν πλήρες συν 24 φορεία, το δε νοσοκομείο “Ελ.Βενιζέλου” είχε δύναμη 188, τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών».

Στην ανακοίνωση ο κ. Βεζυράκης σημειώνει επίσης ότι «η συνεργασία των νοσοκομείων ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες επιβεβαιώνει την καλή λειτουργία του ΕΣΥ και όχι τη δυσλειτουργία του, όπως επίσης και την αλληλεγγύη των εργαζομένων». Αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα ο Διοικητής των Νοσοκομείων εξηγεί ότι σήμερα αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η τροποποίηση προϋπολογισμού «όπου μπορούμε πλέον να πληρώνουμε δαπάνες, αφού τεχνικά ζητήματα μάς καθυστέρησαν επί περίπου ένα μήνα». Στα ζητήματα αυτά αποδίδεται και η καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων των συνεργείων και από αύριο, όπως αναφέρει, ξεκινάει η ενταλματοποίηση για πληρωμή των δαπανών.

Για το νοσοκομείο «Αλεξάνδρας», τονίζει ότι έχει γίνει αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», τη διαμόρφωση του χώρου την έχει αναλάβει σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) και έχει εξασφαλισθεί η στελέχωση του τμήματος με ακτινοφυσικούς, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρκατορείο.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο «Ελ. Βενιζέλου», ο κ. Βεζυράκης τονίζει ότι «για πρώτη φορά υπερκαλύπτονται οι δαπάνες του». Αναφέρει ότι «όχι μόνο δεν αναβάλλονται χειρουργεία, αλλά κατά το 2016, έχουν αυξηθεί οι επεμβάσεις. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία που τηρούνται, πραγματοποιούνται 150-200 επεμβάσεις μηνιαία».

Επισημαίνει επίσης, ότι «παρ’ όλο που ο προϋπολογισμός για τα φάρμακα επιβαρύνθηκε κατά το 2016, με την απόφαση χορήγησης των ογκολογικών σκευασμάτων από τα νοσοκομεία (όχι από τον ΕΟΠΥΥ, όπως ίσχυε κατά το 2015), και την αύξηση των ασθενών, φροντίδα του Νοσοκομείου είναι να μην υπάρξει καμία έλλειψη».

Όσον αφορά στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων, αναφέρει ότι υπάρχουν ενεργές συμβάσεις συντήρησης και τα κτίρια τυγχάνουν της απαραίτητης συντήρησης. Ειδικότερα για το «Ελ Βενιζέλου» προγραμματίζεται η αναβάθμισή του παλαιού κτιρίου, έχει ήδη αποφασισθεί η αναβάθμιση των ΤΕΠ του νοσοκομείου, καθώς και η δημιουργία Μονάδας Παιδιού για τη φιλοξενία των εγκαταλελειμμένων παιδιών έτσι ώστε, να τύχουν των απαραίτητων για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους κατά τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.

Τέλος ο κ. Βεζυράκης διαβεβαιώνει ότι «σε αγαστή συνεργασία και με την αυταπάρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων τα νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» και «Ε. Βενιζέλου» παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και είναι ασφαλή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Πηγή