Σάββατο , 13 Αύγουστος 2022

Θεμιστοκλέους: Αμεσα οι αποφάσεις για 4η δόση εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους | ΥΓΕΙΑ

Άμεσα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενημέρωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους.

«Το πιθανότερο η Επιτροπή Εμβολιασμών θα δώσει το πράσινο φως σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες αναοσοκατασταλμένων και είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει», ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα 4η δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί ειδικά σε χώρες της ΕΕ και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν η Όμικρον θα απαιτήσει μία καινούρια τροποποιημένη δόση εμβολίου. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πάμε σε 4η δόση στον γενικό πληθυσμό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα ή αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής – δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

Μάλιστα, στην ΕΡΤ αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που έχουν καταγραφεί ως ανοσοκατασταλμένοι.


Πηγή