Παρασκευή , 12 Απρίλιος 2024

Καούρες στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέχετε

Οι καούρες και η δυσπεψία είναι συνηθισμένα συμπτώματα στη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.

Η γυναίκα αισθάνεται πόνο και αίσθημα δυσφορίας στο στήθος ή στο στομάχι, που μπορεί να συνοδεύονται από ερυγές (ρεψίματα), παλινδρόμηση, φούσκωμα, αίσθημα αδιαθεσίας, ναυτία, εμετό.

Πολλές έγκυες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καούρες λαμβάνουν αντιόξινα φάρμακα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα των Πανεπιστημίων του Εδιμβούργου και του Τάμπερε, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν φάρμακα για τις καούρες στην εγκυμοσύνη, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν παιδιά με άσθμα.

Η επισκόπηση 8 προηγούμενων ερευνών σε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια παιδιά, έδειξε ότι παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που χρησιμοποιούσαν συνταγογραφούμενα φάρμακα για τις καούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν περίπου 30% περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν βοήθεια για συμπτώματα άσθματος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Aziz Shelkh, η έρευνα αναφέρει σχέση μεταξύ εμφάνισης άσθματος στα παιδιά και της χρήσης φαρμάκων για τις καούρες στην εγκυμοσύνη από τις μητέρες τους.

Η μελέτη είναι σε αρχικό στάδιο και δεν αποδεικνύει ότι τα αντιόξινα φάρμακα προκάλεσαν άσθμα στα παιδιά, αλλά χρειάζονται νέες έρευνες για να κατανοηθεί καλύτερα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Allergy and Clinical Immunology.

 

Διαβάστε επίσης:

Συχνές καούρες: 5 παράγοντες που τις επιδεινώνουν


Πηγή