Δευτέρα , 17 Μάϊος 2021
Κορονοϊός: Ελέγχεται γιατρός σε Κέντρο Υγείας της Φθιώτιδας

Κορονοϊός: Ελέγχεται γιατρός σε Κέντρο Υγείας της Φθιώτιδας

Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά τα τελευταία 24ωρα, ανθρώπων που κατέφυγαν είτε στο 1135 του ΕΟΔΥ ή ακόμη και στο Νοσοκομείο Λαμίας, έχοντας παρουσιάσει κάποια από τα συμπτώματα της εποχικής γρίπης ή κάποιου κρυολογήματος.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο υπήρξε ένα περιστατικό που συγκέντρωσε όλα τα χαρακτηριστικά αναγκάζοντας τον ΕΟΔΥ να το παραπέμψει να δώσει δείγμα. Πρόκειται για γιατρό σε Κέντρο Υγείας της Φθιώτιδας ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε συμπτώματα που παραπέμπουν στον νέο κορονοϊό.

Ο γιατρός έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης δείγμα, το οποίο εστάλη για εξέταση στο Ειδικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας που λειτουργεί εδώ και λίγες ώρες ως Κέντρο εξέτασης κορονοϊού (το πρώτο δείγμα από τη Λαμία που πάει Λάρισα).

Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή και μέχρι τότε ο γιατρός θα παραμείνει κλεισμένος στο σπίτι του αποφεύγοντας περαιτέρω επαφές.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρξαν κάμποσες ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν συμπτώματα γρίπης, όμως ο ΕΟΔΥ δεν αξιολόγησε ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις και ένας Λαμιώτης που είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης το προηγούμενο διάστημα και ένιωσε τις τελευταίες ώρες αδιαθεσία. Τον συμβούλεψαν ωστόσο να παραμείνει σπίτι του και να περιμένει τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη των συμπτωμάτων του που δεν ήταν έντονα, αλλά κυρίως δεν ήταν αυτά που περιγράφουν τον covid-19.

Τέλος, επειδή το τελευταίο 24ωρο οργίασαν οι φήμες για κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή του Δομοκού (είχε προηγηθεί ράδιο – αρβύλα για τη Λοκρίδα), το LamiaReport επικοινώνησε με το Δήμαρχο Μπάμπη Λιόλιο που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας ότι δεν υπάρχει ούτε επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή τους αλλά ούτε καν ύποπτο περιστατικό που να εξετάζεται για κορονοϊό.

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr


Πηγή