Τρίτη , 9 Αύγουστος 2022

Κορωνοϊός: Ευρεία σύσκεψη Περιφέρειας Αττικής, ΙΣΑ και ΕΟΔΥ για το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας | ΥΓΕΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΟΔΥ «δίνουν τα χέρια» για τη λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με την Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ, την Περιφέρεια Αττικής και την Ομάδα Εργασίας του ΕΟΔΥ, με θέμα τη λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την Covid-19 που συγκροτήθηκε από τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής. Συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα και τονίστηκε η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από όλους τους πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξετάστηκε το πρωτόκολλο θεραπείας για τους εξωνοσοκομειακούς ασθενείς, με βάση τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, το οποίο θα αποσταλεί στους ιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19 ,του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΙΣΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των ιατρών σχετικά με όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ημερών και τόνισε ότι ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και την προστασία των πολιτών.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης ειδικά αυτές τις ημέρες της εορταστικής περιόδου. Πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Τονίζουμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της λοίμωξης, για την αποτροπή των επιπλοκών. Όταν βγει θετικό το τεστ, ο ασθενής πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό του ή με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για την Covid-19 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής όπου μπορεί θα βρει τον εξειδικευμένο γιατρό της γειτονιάς του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κάθε υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο Γ .Πατούλης.


Πηγή