Κυριακή , 1 Μάιος 2022

Κορωνοϊός: Κατάλληλο για τη μετάλλαξη Όμικρον το χάπι της Merck | ΥΓΕΙΑ

Το χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού λειτουργεί εναντίον της μετάλλαξης Όμικρον σε εργαστηριακές έρευνες, σύμφωνα με την εταιρία.

Η Merck και ο εταίρος της, Ridgeback Biotherapeutics, ανακοίνωσαν σήμερα (28/1) πως έξι εργαστηριακές έρευνες έδειξαν πως το πειραματικό φάρμακό τους κατά του κορωνοϊού, μολνουπιραβίρη (molnupiravir), λειτουργεί απέναντι στην πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία αποτίμησαν την αντιιική δραστηριότητα της μολνουπιραβίρης και άλλων αντιιικών παραγόντων κατά παραλλαγών ανησυχίας της Covid-19. Η αποτελεσματικότητα της μολνουπιραβίρης εναντίον της «Όμικρον» δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε μελέτες σε ανθρώπους, ανέφεραν οι εταιρίες.

Η μολνουπιραβίρη και ένα χάπι της Pfizer που λαμβάνεται επίσης από το στόμα έλαβαν άδεια στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο και θεωρούνται σημαντικά εργαλεία απέναντι στην Όμικρον. Στην Ελλάδα το χάπι της Merck έκανε πρεμιέρα πριν από δύο εβδομάδες.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν ότι το σκεύασμά της, Paxlovid, διατηρεί την αποτελεσματικότητά του εναντίον της Όμικρον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Merck ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το χάπι της έχει έναν μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της «Όμικρον» και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής. Το molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε περισσότερες από δέκα χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιαπωνίας.


Πηγή